Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/39/163239/blog.bartoll.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388 Ny blogg, ny kanal, i färg!
≡ Menu

Ny blogg, ny kanal, i färg!

If you feel like a bro, please share the content below

Hej mina kära läsare! Först vill jag be om ursäkt för avsaknaden av inlägg. Och som ni säkert har lagt märke till ligger min blogg åter på min domän och inte längre under Team Body Science. Anledningen till detta är helt enkelt att jag strax innan sommaren växlade om och gick in som konsult hos MM Sports. Detta gör det lättare för mig att administrera min tid och fokusera på andra projekt som jag har planerade inför hösten. Att återigen ha min blogg på min egen domän ger mig dessutom helt fria händer (och jag kan ta ut svängarna lite mer.) 😉 Dessutom – på tal om något helt annat – skaffade jag en varghundsvalp i maj som kräver en hel del tid. Ja, ni läste rätt. Jag är nu hundägare igen.

Lovec – The Československý Vlčiak

Lovec
image-3128

Min Tjeckoslovakiska Varghundsvalp Lovec

I början av maj åkte jag och min alltid resglada kompis Erik Frid via Tyskland ned till Tjeckien för att hämta en Tjeckoslovakisk varghundsvalp på knappa 13 veckor. Anledningen till att jag valde en uppfödare i Tjeckien var på grund av stamtavlan samt att min vän Anna (Kennel Dreamskyline) några veckor tidigare hämtat en honvalp ur samma kull. Efter en veckas övervägande bland allehanda namnförslag blev det till sist Lovec, vilket betyder jägare på Tjeckiska (uttalas ”Låvits”, även om det ofta blir ”Låvek”). Namnförslaget kom från min goda vän Magnus Johansson – tack ännu en gång! När jag skriver detta har han redan hunnit bli 28 veckor och har ökat omkring 12 kg i vikt.
Vill ni veta mer om Lovec har jag en separat blogg under utveckling som ni hittar på http://wolfdog.bartoll.se. Jag har även en avdelning med videos på Youtube:  https://www.youtube.com/playlist?list=PLaGmExM778Tc_5tqvavZse87S3td976v-

Träning

Jag har faktiskt inte tränat regelbundet sedan november 2013. Förutom fem pass mellan mars och april har jag inte satt min fot på gymmet. Anledningen är att jag var allvarligt sjuk i januari och februari. Samt lite småkrasslig i mars. Därefter skaffade jag som sagt Lovec och som alla varghundar är de extrema flockdjur, oerhört lojala mot sin ledare och har en otrolig separationsångest. Så från att ha haft honom runt mig hela dagarna har jag nu lärt honom vara ensam i ett angränsande rum under förmiddagen – vilket simulerar min arbetstid med MM Sports. I skrivandets stund håller jag på att utöka tiden jag kan lämna lägenheten, vilket är ett projekt i sig då han blir helt galen så fort jag går ut. Men det kommer det också.
Faktum är att jag tagit detta uppehåll från träningen som ett slags experiment. Jag har gått ned till låga 67 kg. Men då är samtidigt underhudsfettet lågt (cirka 7 %) och där ligger jag stabilt – vikten rör sig inte så mycket mer.

image-3129

Biceps-selfie efter 9 månader utan träning och direkt efter några reps med en 16 kg kettlebell.

Min träning motion sedan maj är egentligen de fem promenader jag tar dagligen med Lovec (cirka 1,5h till 2h per dag sammanlagt) – samt lite lek och träning med honom. För skojskull provade jag att kasta runt lite med mina kettlebells samt göra lite kroppsviktbaserade övningar hemma under 10 minuter några dagar i följd. Kroppsvikten sköt då upp till strax över 70 kg och muskeldensiteten kom tillbaka inom ett dygn. Så lite ”träning” behövs för att öka muskelglykogenet och vätskan i musklerna och sparka igång muskeluppbyggnaden. Men för att återfå merparten av muskelmassan är det givetvis gymmet och tunga vikter som gäller.
Mitt träningsuppehåll ger mig just nu extra tid för mina egna projekt – samtidigt som det är ett experiment för att se hur kroppen reagerar och vad som krävs för att få lite respons. Jag ska skriva lite mer om detta i ett kommande inlägg. Och vem vet, det kanske blir ett nytt ”The Project” om någon månad…
Apropå träning. Jag har återigen tagit in några klienter under mina vingar. Här är det som alltid först till kvarn som gäller och just nu hjälper jag endast atleter som tävlar för MM Sports. Det gäller att höra sig för och ligga på – för jag kommer inte till dig och frågar om du vill bli coachad. Så fungerar inte världen – även om många verkar tro det. 😉

Projekt

Jag med Lovec på hotell i Leipzig några timmar efter jag hämtat upp honom.
image-3130

Jag med Lovec på hotell i Leipzig den 2 maj, några timmar efter jag hämtat upp honom.

Jag har sakta men säkert kommit igång med mitt bokskrivande igen. Det var en av huvudanledningarna till att jag tidigare gick ned i arbetstid och sedan sadlade om till konsult. Det finns massor av idéer, påbörjade mindmaps över upplägg och påbörjade kapitel. Det viktigaste är dock inspiration och att låta en idé gro i det undermedvetna så att det sedan nästan skriver sig självt. Jag börjar komma dit nu gällande två böcker – så vi får se vad som händer. 😉 Mycket mer än så kan jag ännu inte berätta – inte mer än att det är en hel del annat på gång under höst och vinter.
Och förresten, har ni önskemål på korta ämnen/miniartiklar för denna blogg får ni gärna lämna en kommentar!

Det får räcka för denna gång. Ha nu en fortsatt underbar vecka! Ett nytt (och mer intressant) inlägg kommer innan nästa vecka. Och oroa er inte, detta kommer aldrig att bli någon olidlig ointressant personlig blogg – utan tips, trix och användbar information kommer alltid att stå i centrum. Och ja just det, framtida inlägg blir med hög sannolikhet på engelska.

Ta hand om er!

Share the love
Share on Pinterest

Comments on this entry are closed.