Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /storage/content/39/163239/blog.bartoll.se/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 388 War. War never changes.
≡ Menu

War. War never changes.

If you feel like a bro, please share the content below

War. War never changes… but life do! Nu sitter alla datorspelnördar och tindrar med ögonen efter denna Fallout-influerade start på inlägget. You’re welcome!

Exactly! Read this blog instead!
image-3096

Exactly! Read this blog instead!

Ni undrar säkert vad jag har sysslat med (eller inte sysslat med) den senaste tiden – med tanke på att jag har varit tämligen anonym i sociala media.
Dagarna efter jul fick jag en lunginflammation som tog nästan fyra veckor att bli av med. Även om sänkan var normal igen var lungorna rejält inflammerade. Syreupptagningsförmågan var extremt dålig och jag kände konstant av min astma. På sommaren behöver jag knappt min astmamedicin, men under januari och början på februari var jag uppe på sex inhalationer om dagen (vanligtvis ligger jag på två under vintern). En av bieffekterna med inhalator är att medicinen påverkar nervsystemet och som följd kunde jag inte slappna av, vilket resulterade i 2-3 timmars osammanhängande sömn per natt. För att orka började jag med koffein igen – vilket på sikt gjorde det hela värre. Till slut kom sömnbristen ikapp och jag fick lov att kasta in handduken.

När jag skriver detta har jag vilat i nästan en vecka. Eftersom jag hållit mig hemma och knappt rört på mig har jag kunnat trappa ned medicinen till 3 inhalationer dagligen och sakta men säkert har jag börjat sova bättre. Nu får jag mellan 5-6 timmar med endast 1-2 avbrott. Samt att jag tar lite powernaps under dagen, där jag slumrar till någon minut. Jag är fortfarande sliten och har lite ”brain fog” emellanåt, men jag mår redan mycket bättre!
Det är som sagt lätt att hjälpa andra med hälsa och välmående. Men det är inte alltid så lätt att applicera det på sig själv. Framförallt inte när man är en arbetsnarkoman och när man egentligen aldrig riktigt kopplar av i vanliga fall. Tankar snurrat ständigt i min skalle och får jag inte sysselsätta mig vet jag inte var jag ska ta vägen. Fördelen är att man är väldigt produktiv och har otroligt lätt för att ta in information och kläcka nya idéer. Nackdelen är att man lätt kör på för hårt och ignorerar hälsan.
Summa sumarum är att jag har haft en extremt kämpig period och det är bara mina närmaste som vet hur det har varit. Till er som har skickat mail, meddelanden och liknande och inte fått svar – om det är viktigt, skicka igen.

Nu till lite andra mer roliga nyheter…


Förändringens tider

En av de sista mobil-form-koll bilderna till Michaela under den korta rehabtiden i slutet av januari...
image-3097

En av de sista mobil-form-koll bilderna till Michaela under den korta rehabtiden i slutet av januari…

Våren 2011 började jag ett underbart samarbete med MM Sports (bland annat med Talangjakten) och kort därefter började jag jobba hos dem på heltid. Otroligt mycket har hänt sedan dess. Butiker har öppnats på flertalet orter och företaget har växt något enormt. En fantastisk resa helt enkelt! Samtidigt har inte tiden eller energin funnits där för att arbeta med mina egna projekt. Jag har ett 10-tal böcker planerade, varav fem är påbörjade och tre är klara till 40-50 %. Dessa påbörjades redan 2010 och 2011. Tanken var att hinna avsätta någon timme i veckan för att skriva på dem, men det har helt enkelt funnits för mycket annat att göra.
Större delen av mitt arbete hos MM Sports handlar om att skriva, läsa och göra research. Hela arbetsdagar framför datorskärmen dränerar dig och det är då inte så lätt att sätta sig hemma på kvällen och fortsätta skriva i några timmar till.
Och utöver mina böcker håller jag även på att starta ett andra företag – ett aktiebolag tillsammans med en god vän. Vår affärsidé är tämligen unik och speglar helt och hållet vår kompetens och vårt kontaktnät.  Inom kort har vi ett sista möte om en lämplig lokal och sedan drar vi förhoppningsvis igång! Mer information om detta kommer när allt är klappat och klart!

Så vad är nu på gång? Tro inte att jag tänker lämna MM Sports. Jag älskar företaget, produkterna vi står för och människorna som jobbar där! Vad jag istället kommer att göra är att gå ned i arbetstid för att äntligen få tid med mina egna projekt och det nya företaget.
Det betyder även att jag kan fokusera mer på min hälsa och styra min tid gällande arbete och träning – för det är ju meningen att man ska lära sig av sina misstag. Denna sjukdomshistoria vill jag inte uppleva igen.

Och med det sätter jag punkt för detta inlägg. Mer osammanhängande text kommer inom kort – bland annat en uppdatering gällande formen (jag har tränat fem rehabpass hittills i år). :)

Share the love
Share on Pinterest

Comments on this entry are closed.